Gå till innehåll

Nyheter

 • Socialdemokraternas kandidater i Europavalet 2024

  Socialdemokraternas partistyrelse har beslutat om kandidater till Europavalet den 9 juni 2024, förstanamn är Heléne Fritzon och andranamn är Johan Danielsson. Det meddelades av partisekreterare Tobias Baudin på en pressträff på Socialdemokraternas partihögkvarter med de två toppkandidaterna fredag den 17 november 2023.
 • Budget 2024

  Vi tar ansvar för Lerums kommun. Lerums kommun är på gång! På allt fler områden ökar framdriften och leveransen. Nu presenterar vi vårt förslag till budget för Lerums kommun.
 • Värna ägandet av Lerum Energis elnät

  Socialdemokraterna värnar din plånbok och ditt egna inflytande över din elleverans. Därför ska kommunen fortsätta äga Lerum Energi.Kristdemokraterna i Lerums kommun vill se en försäljning av våra gemensamma och samhällskritiska ägodelar till högstbjudande. Nu senast riktas blickarna mot Lerum Energi. För oss socialdemokrater är Lerum Energi oerhört viktigt att kunna ha ett nära demokratiskt styre över.  Detta för att inte riskera hamna under ägande av bolag som inte sätter Lerum främst eller utsättas för ökat tryck från börsens avkastningshetsare. Ett elnät med hög driftssäkerhet och ett nära beslutsfattande gynnar oss alla.För oss handlar det om trygg elförsörjning  där du som invånare har största möjliga inflytande – ett fundament för ett Lerum som kan bättre. Att Lerum Energi dessutom är ett välfungerade elbolag ur såväl drifts- som ekonomisk aspekt gör vårt ställningstagande ännu lättare. Behåll ägandet av Lerum Energi – vår röst utgör därmed en stark motvikt till dessa starka marknadsliberala värderingar i politiken. Ryggradsmässig utförsäljningsiver av samhällskritisk verksamhet är inte sättet vi bygger ett starkare Lerum på.För Socialdemokraterna i LerumJon Haraldsson                         Lillemor RånevikKommunstyrelsen                   Ordförande Lerum Energi 
 • Lovkort till unga i kollektivtrafiken

  Vi har länge arbetat för att möjliggöra lovkort för ungdomar i kollektivtrafiken. Nu uppmärksammas det även i ett medborgarförslag. Läs mer i vårt handlingsprogram här Länk till annan webbplats.
 • Kommunens önskan: Gothia Cup till Lerum nästa år

  Varje år lockar Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll, mängder av besökare till Göteborg och dess kranskommuner. Nu vill Lerums politiker och fotbollsföreningar vara med i matchen.
  – Gothia Cup är en fantastisk folkfest! Det klart att vi vill ha det i Lerums kommun, säger Linda Silander (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
  Läs mer här... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Konstgräsplan till Tollered

  Linda Silander (S) är vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.Linda Silander har tillsammans med Vincent Nordgren (M), nämndens ordförande, skickat in ett initiativärande för att utreda förutsättningarna och finansieringsmöjligheterna för en konstgräsplan.Läs mer här... Länk till annan webbplats.
 • Besök av Daniel Suhonen 27 september

  Onsdagen den 27 september kl. 19.00 kommer Daniel Suhonen till oss i Lerum för en föreläsning om socialdemokratins ideologi, klasskillnader i vårt samhälle och annat som ger oss energi att diskutera och argumentera för socialdemokratisk politik. Till anmälan...
 • 1400 nya skolplatser

  "Större och utbyggda skolenheter skapar fler arbetsmöjligheter"
 • Medlemsmöte 22 maj

  Villa Pomona, kl 19.00
 • Det ska bli enklare att söka föreningsstöd

  Stöd och omsorgsnämnden har tagit fram förslag på nya riktlinjer för stöd till föreningar inom sektorns ansvarsområde. Man vill särskilt stötta föreningar som förbättrar levnadsförhållandena för personer som på olika sätt behöver samhällets stöd.
 • Kallelse till årsmöte för Lerums Arbetarekommun

  Välkommen att delta på årets årsmöte lördag den 4 mars 2023, kl 11:00 på Villa Pomona.
 • Fullt hus på årsmötet

  Idag var det fullt hus på Pomona när Lerums Arbetarekommun hade årsmöte. Tony Andersson, ombudsman från Unionen, fungerade föredömligt som mötesordförande och riksdagsledamot Joakim Järrebring höll ett tal om vikten av ett fortsatt aktivt politiskt arbete i tider av Tidöavtal och högerpopulism.
 • Det ska bli enklare att söka föreningsstöd

  Stöd och omsorgsnämnden har tagit fram förslag på nya riktlinjer för stöd till föreningar inom sektorns ansvarsområde. Man vill särskilt stötta föreningar som förbättrar levnadsförhållandena för personer som på olika sätt behöver samhällets stöd.